meditatie artikels | Meditatie inspiratie

Bewust Mediteren lanceert kindermeditaties met een bekende stem

februari 2022
Charlotte De Groof kindermeditaties

Charlotte De Groof acteert, schrijft en coacht met het oog op mentaal welzijn. Als stem voor de kindermeditaties zet ze een stapje op de voorgrond. “Het belang van meditatie voor ons mentaal welzijn wordt met de dag duidelijker. Niet enkel voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen.

In een wereld waar alles tegen de klok gebeurt, moeten we allemaal terug leren ademhalen en niets doen, zodat we connecteren met ons lichaam en bewust worden van hoe we ons voelen

Dat mindfulness vele voordelen heeft voor volwassenen is al meermaals wetenschappelijk bewezen. Onderzoek naar datzelfde onderwerp bij kinderen wijst uit dat kinderen mindfulness sneller aanleren dan volwassenen en dat dagelijks mediteren goed is voor hun concentratie en zelfbewustzijn. Het heeft een positief effect op onder andere stress, angst en depressieve gevoelens, aandacht en cognitie. Ook is de inzet van mindfulness onderzocht en effectief bevonden bij kinderen met autisme en ADHD.

Vanaf 11 februari zullen er in de Bewust Mediteren app vijf kindermeditaties terug te vinden zijn, geschikt voor iedereen van 5 tot 12 jaar. Elke meditatie focust op een specifiek thema. Zo is er een ochtendmeditatie die zorgt dat je kind vol goede moed en energie aan de dag begint en zijn er avondmeditaties die focussen op het uitblazen van de dag voor een betere nachtrust of bijvoorbeeld intenties zetten voor de volgende dag. Ook is er, speciaal met oog op de week tegen pesten een moedige mantra-meditatie die slachtoffers van pesten weerbaarder wil maken. Door hen te helpen begrijpen dat het niet hun fout is en dat ze mogen zijn wie ze zijn.

Bekijk hier het volledige artikel

probeer de app bewust mediteren gratis

Word de beste versie van jezelf

Bewust mediteren is even tijd nemen voor jezelf.

Doe je dit elke dag? Dan voel je je vanzelf rustiger en krachtiger.

  • Het overzicht houden wordt makkelijker.
  • Je kunt je beter focussen.
  • Je ervaart innerlijke rust.
  • Je voelt je energieker en gelukkiger.

Registreer je gratis voor de app:

  • Krijg 5 gratis meditaties.
  • Schrijf uit wanneer jij wil.